Хендрик Байкирх и Intel изрисуваха със спрей смарт телефон по-голям от живота

Hendrik-insСветовноизвестният графити художник Хендрик Байкирх изрисува 6 метра висок смартфон, това беше един от акцентите по време на водещото световно изложение за потребителска електроника и домакински уреди (IFA) в Берлин на 5 и 6 септември.

Гигантската арт инсталация бе представена от Intel, световен лидер в областта на компютърните иновации, демонстрираща опита на компанията в производството на процесори, които носят изключителна производителност за смартфони, без компромис по отношение на консумацията на енергия и живот на батерията.

Докато на дисплея на гигантския телефон посетителите имаха стилизирана гледка на технологията отвътре, Хендрик Байкирх използва гърба му, за да изрисува със спрей портрет на млада жена, държаща смартфон в емблематичния си стил. 104 кутии с боя бяха необходими за високия 4 метра портрет, като и двадесет и един часа, за да го завърши, който ще е изложен в Sommergarten до неделя. Много посетители имаха възможността да се срещнат с художника и да участват в томбола със снимки. След като приключи изложението IFA Хендрик Байкирх и Intel ще продават произведението на изкуството и ще дарят парите за благотворителност.

“Да нарисувам със спрей гигантски смартфон е толкова уникална идея, че аз веднага се съгласих, когато Intel се свърза с мен. Надявам се, че посетителите на IFA ще са доволни от наблюдението на процеса по създаване му, и, разбира се, на крайния ефект”, казва Хендрик Байкирх. Байкирх принадлежи към германския авангард на уличното изкуство и е известен със своите изключителни произведения в световен мащаб. Под псевдонима си ЕЦБ (ECB) художника произвежда големи картини по мащаб на сгради и големи платна. Тези картини показват лицата на обикновените хора, като всеки герой разказва уникална история и отразява начина на живот от своя град.

“Хендрик Байкирх свърши страхотна работа. Той е толкова талантлив и креативен художник и неговите портрети са много дълбоки и смислени, показват обикновения живот по един изключителен начин. Intel насърчава всички да “погледнат” във вътрешността на технологията и устройствата и това работи на много нива”, казаа Клаус Обермайер, Маркетинг мениджър за Германия и Австрия в Intel. “Хиляди хора разгледаха нашата конструкция по време на IFA, с огромен брой снимки на XXL смартфон, споделени във Facebook, както и хора, коментиращи колко са се насладили на изкуството на Хендрик”.

От 2012 г. Intel произвежда различни висококачествени процесори за смартфони, които могат да бъдат намерени в устройства на компании като Motorola, ZTE, Lenovo, Acer и Prestigio. Сред най-новите продукти, започнати през 2013 г. са Intel ® Atom ™ процесорни платформи Z2580, Z2560, Z2520 и ниско консумиращата енергия Atom ™ процесор-базирана платформа Z2420. По време на IFA Intel представи най-новите смартфони с Intel ® Atom ™ процесори, като ZTE Grand X2 IN, Lenovo K900 и Prestigio MultiPhone 5430, както и редица нови устройства, които доставят иновативни компютърни преживявания.