Европейска система за интернет реклама идва и у нас

Още един играч в системите за интернет реклама стартира бизнес в България. Компанията Еtarget със седалище в Словакия вече действа в Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия и Хърватска.
Таргетираната реклама, която ще се предлага в сайтовете, се заплаща за броя на кликанията върху рекламата, а показването й е безплатно.
Etarget вече си партнира с български интернет компании като Web Media Group с нейните портали News.bg, Topsport.bg и други. Партньорите очакват увеличение на рекламните си приходи след стартиране на таргетираната реклама на техните сайтове, посочиха от словашката фирма.
Etarget планира да развие значително мрежата от партньорски портали в България. Собствениците на Интернет сайтове, блогове и други могат да се включат в партьорската мрежа на компанията, като попълнят молба на сайта etarget.bg.
Пазарът на подобни системи в България изригна в последните месеци, след като в играта влезе най-големият играч в интернет рекламата – Google със своята програма AdSense. Etarget ще се сблъска с конкуренцията и на Easytrader.bg, която освен плащане за клик (Pay-Per-Click) предлага на уеб партньорите и плащане за действие (Pay-Per-Action), например при покупка на стока чрез рекламата.

Коментар