Samsung пуска първи цветен лазерен принтер с NFC

Новите NFC принтери Xpress C410W позволяват безжичен печат директно от смартфона (снимка: Samsung Tomorrow)

Новите NFC принтери Xpress C410W позволяват безжичен печат директно от смартфона
(снимка: Samsung Tomorrow)

Samsung въвежда първите в индустрията лазерен принтер и многофункционални устройства с функцията NFC (near field communication). Серията Xpress C410W позволява на потребителите да отпечатват документи и снимки с високо качество направо от смартфоните си.

Серията включва цветния лазерен принтер C410W, многофункционалните цветни лазерни принтери C460W и варианта на многофункционално устройство с факс – C460FW. Продуктите са създадени за потребители в малкия офис и дома, които искат да печатат съдържание от смартфоните си. Трите модела печатат до осемнадесет черно-бели или четири цветни страници в минута.

Принтерите Xpress C410W се свързват безжично с мобилното устройство, а потребителите могат да печат снимки, документи, писма и съдържание от интернет, като просто допрат смартфоните си до принтера. Сканирането на документи и изпращането им по факс също е улеснено, благодарение на синхронизацията на списъците с контакти между смартфоните и принтерите.

Приложението Samsung Mobile Print позволява отпечатване на всякакви файлове – от PDF до документи от Microsoft Office, направо от смартфона. Потребителите, които нямат смартфони с възможност за NFC или не са инсталирали Samsung Mobile Print, могат да ползват облачната услуга Google Cloud Print за печат през мрежата от което и да е смарт устройство.

Притежателите на смартфони Samsung Galaxy и Galaxy Tab пък имат допълнителна възможност да печатат изображения от галерията, документи, писма и страници от интернет браузъри.

Коментар