Microsoft обяви цените на Windows 8.1

Windows 8.1 ще излезе в магазините на 18 октомври на цена 100 долара

Windows 8.1 ще излезе в магазините на 18 октомври на цена 100 долара

След един месец, на 18 октомври, на пазара излиза новата операционна система Windows 8.1. Потребителите на Windows 8 ще получат обновлението безплатно, а останалите ще трябва да платят по 120 долара за обикновената версия.

Професионалното издание Windows 8.1 Pro, коeто включва бизнес функции като отдалечено управление на десктоп, кодиране на файлове и някои други, ще струва 200 долара, става ясно от съобщение в блога на Брендън Леблан, мениджър по комуникации в Microsoft.

На практика, Windows 8.1 струва колкото Windows 8 в момента. Потребителите ще могат да си обновят системата от сайта Windows.com. Освен това Microsoft ще предлага DVD с Windows 8.1 в магазинната мрежа. Новата версия ще бъде достъпна и в онлайн магазина Windows Store от 18 октомври.

Инсталационният пакет в мрежата, както и DVD-то ще съдържат пълната версия на Windows 8.1 и няма да изискват наличие на Windows 8 на компютъра. Обновлението от Windows 8 до Windows 8.1 ще бъде напълно безплатно.

Потребителите с Windows 7 на своите компютри ще могат да запазят всичките си файлове при обновление до Windows 8.1, но ще им се наложи да преинсталират настолните си приложения, вкл. Microsoft Office. Ако тръгват от Windows XP или Windows Vista, ще се изпълни чисто инсталиране, без автоматично съхраняване на файлове и настройки.

При покупка на компютър с предварително инсталирана Windows 8.1, потребителят ще може се сдобие и с пакет Windows 8.1 Pro Pack на цена $100, който добавя всички функции на Pro версията, вкл. Windows Media Center. Ако потребителят купи компютър с Windows 8.1 Pro, тогава ще е налична опция за Windows Media Center на цена $10.

Коментар