Aspire S7 – нов, подобрен вариант на класния ултрабук

Новият Aspire S7-392 идва с 10-точков сензорен IPS екран с Full HD резолюция 1920x1080 пиксела

Новият Aspire S7-392 идва с 10-точков сензорен IPS екран с Full HD резолюция 1920×1080 пиксела

Acer пусна в продажба на пазара у нас усъвършенстваният 13,3-инчов ултрабук Aspire S7. Моделът запазва най-добрите характеристики на своя предшественик, като предлага по-дълъг живот на батерията за работа през целия ден, подобрена електролуминисцентна (EL) подсветка на клавиатурата и 2-ро поколение безшумна охлаждаща система Acer TwinAir.

Освен това, новият Aspire S7 разполага с технология за безжичен дисплей (WiDi), която осигурява комфортно забавление на голям екран. „Постарахме се да направим S7 най-добрият ултрабук в света, като се вслушахме в нашите потребители“, коментира Джим Уонг, корпоративен президент на Acer.

Новата светлочувствителна EL подсветка на клавиатурата е подобрена за по-естествено и комфортно писане

Новата светлочувствителна EL подсветка на клавиатурата е подобрена за по-естествено и комфортно писане

Усъвършенстваният модел работи до 7 часа на батерия, което е с 33% повече от предшественика му. Новата светлочувствителна EL подсветка на клавиатурата също търпи подобрение с по-дълбокия натиск на клавишите за по-естествено и комфортно писане. Освен това, благодарение на 2-рото поколение охлаждаща система TwinAir на Acer, шумът при максимално натоварване е с повече от 20% по-безшумен от предишния S7.

Технологията WiDi на Intel позволява на потребителите да възпроизвеждат съдържанието от дисплея на своя лаптоп на телевизор или по-голям екран без кабел, като същевременно отворят нов прозорец на ултрабука.

Новият Aspire S7-392 идва с 10-точков сензорен IPS екран с Full HD резолюция 1920×1080 пиксела. В допълнение, IPS технологията визуализира реални и точни цветове при ъгъл на гледане до 170°. Възползвайки се от сензорните качества, които Windows 8 предлага, тъч-екранът на S7 може да се отвори до 180° за споделяне на съдържание.

Устройството използва 4-то поколение процесор Intel Core и RAID 0 SSD за по-бързо събуждане, писане и четене, както и за по-безшумна работа. S7 остава впечатляващо тънък – едва 12,9 мм тежи само 1,3 кг. Корпусът е изработен от един блок алуминий с помощта на процес, който спестява енергия и материали, като резултатът е ултра-тънко и издръжливо шаси.

Коментар