Мicrosoft подписва нов договор с държавата

Мicrosoft подписва нов договор с държавата
Сключва на 3 юли меморандум за сътрудничество с ДАИТС
29-06-2006
Меморандум за сътрудничество ще сключат Microsoft и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС). На 3 юли в София подписите си на документа ще сложат Пламен Вачков, председател на агенцията, и Ерик Ръдър, вицепрезидент на Microsoft, съобщават от ДАИТС.
Документът предвижда дългосрочно стратегическо партньорство, което “ще съдейства на България да демонстрира силен бъдещ бизнес-потенциал за чуждестранните инвеститори чрез възприемането на най-новите софтуерни решения в сектора на информационните технологии”.
Меморандумът между ДАИТС и Microsoft очертава правилата на партньорство в области като стратегическото планиране, правителствената програма за сигурност, инициативите за подобряване на цифровата грамотност и възможностите за иновативно преподаване и обучение, посочват от ДАИТС.
Засега не се съобщава официално дали меморандумът е свързан с покупка на софтуерни лицензи. Преди време Microsoft успя да продаде значително количество софтуер на държавната администрация, като така се легализира потреблението на програмни продукти във ведомствата. Сделката беше много силно критикувана от противници на Microsoft и на политиката на правителството, като основните аргументи бяха високи цени на MS софтуера и наличие на алтернативи с отворен код.

рубрика: Uncategorized

по темата: „Мicrosoft подписва нов договор с държавата”

добавете коментар...

  1. Geca

    Ciala Evropa gi reje kat krastavici za shopska salata samo tuka nashte debili si davat GZ shtoto inache ne mogat da jitkat paseans na Linux…
    Taka e to.

  2. Why I hate Microsoft

    Da ama vij kude otivat parite u Bill Gates i negovata imperia na zloto !

    A ne se podkrepia otvorenia kod i ideologiata na free i open.

    http://www.vanwensveen.nl/rants/microsoft/IhateMS.html

  3. Geca

    Evalata na durjavata. Nabutaite oshte pari glupostite na M$.

    Linux e neizbejen kato izgreva na slunceto!

Коментар