Нова услуга изпраща с лекота огромни файловe

Нова услуга на Интерут, собственик на мрежа за пренос на глас и данни в Европа, позволява изпращане на огромни файлове, без това да причинява задръстване на пощенските кутии на получателите им.
Interoute Express, която е безплатна през първия месец, изпраща и съхранява файлове с помощта на уеб-базираната разпределителна платформа на Интерут, откъдето получателят им може да ги изтегли, когато пожелае.
Големият обем прикачени файлове, изпращани от служителите в офисите, натоварва ненужно корпоративните мрежи. Това показва проучване, поръчано от Интерут и проведено от “LM Research and Marketing” през октомври 2007 г. в Лондон.
Според данните, близо 45% от работещите в офиси изпращат по имейл между 5 и 10 прикачени файла всеки ден, а 31% – между 10 и 20. 
Interoute Express изпраща съдържанието посредством линк в текста на имейла, като по този начин избягва риска да се получи съобщение, че имейлът не може да бъде доставен. Това не само гарантира, че файлът ще стигне до получателя, но предотвратява задръстването както на входящата, така и на изходящата поща и облекчава напрежението в сървъра на организацията, споделят потребители на услугата.
Усъвършенстваната версия Interoute Express Media Manager е предназначена за IT специалистите, които искат да имат контрол върху всички фирмени файлове. Съкратена версия на на програмата може да се изтегли безплатно от сайта на компанията.

Коментар