vivatel въведе плащане на сметките чрез SMS

Клиентите на vivatel вече могат да плащат месечните си сметки чрез изпращане на SMS до кратък номер 133. Услугата е разработена съвместно с оператора за електронни разплащания eBG.bg.
За да ползват услугата, потребителите първо трябва да се регистрират на адрес в eBG.bg (като физическо или юридическо лице), след което да последват инструкциите от меню Услуги->vivatel. Плащането се извършва с изпращане на безплатен SMS към номер 133 от регистрирания в eBG.bg vivatel номер със съдържание: „SMS код за 133” интервал „vivatel номер” (SMS код за 133 е паролата, която потребителят въвежда при регистрация на банкова карта в eBG.bg). След изпращане на това съобщение потребителят получава обратен SMS за потвърждаване на плащането.
Плащането през банкомат става чрез опцията B-pay, като за целта трябва да се знаят кодовете на vivatel, съответно за плащане на сметки (50505) или за авансово плащане в полза на мобилния оператор (00505).
Потребителите, които предпочитат да платят сметката си през Интернет, могат да го направят, като регистрират банковата си карта на един от двата сайта – eBG.bg и ePay.bg. Банковата карта трябва предварително да бъде активирана през банкомат. За да се използва микросметката като електронен начин за плащане, е нужна регистрация в ePay.bg, като в допълнение тя трябва предварително да бъде захранена с парични средства.
Чрез услугата “ePayVoice vivatel” потребителите могат да проверяват от стационарен цифров или от мобилен vivatel телефон задълженията си към мобилния оператор и да ги плащат с банковата си карта. Важно условие, за да бъде използвана тази услуга, е потребителите да знаят абонатния си номер и да направят първоначална регистрация, която става на място в банката – издател на картата или през банкомат.

Коментар