Google купува зелена енергия в бъдеще време

Google сключи сделка за закупуване на всичката енергия от нова вятърна ферма в Тексас – ход, описван като важна стъпка към целта на компанията да захранва всички свои дейности чрез използване на възобновяеми енергийни източници.

Интернет гигантът обяви в блог постинг, че е подписал 20-годишен договор за изкупуване на енергията, тоест на цялата продукция на 240-мегаватовата ветроенергийна ферма Happy Hereford близо до Амарило, Тексас. Финансовите детайли по сделката не бяха оповестени, съобщи GreenTech.bg.

Happy Hereford е ферма, която се строи от компанията Chermac Energy, базирана в Оклахома. Очаква се тя да бъде пусната в действие в края на 2014. Google заяви, че земята ще продължи да се използва за селскостопански дейности, след като турбините бъдат издигнати.

С новото споразумение Google вече има пет договора за изкупуване на зелена енергия, с които фирмата се ангажира да купува повече от 570MW енергия от вятърни паркове в Айова, Оклахома, Швеция, Тексас.

Наскоро Google заяви, че нейният въглероден отпечатък се е свил с 32 на сто през миналата година, в резултат на подобни договори за изкупуване на зелена електроенергия и повишена енергийна ефективност.

Коментар