НЕТ ИС с ново оригинално позициониране на БАИТ ЕКСПО 2007

На откриването на БАИТ ЕКСПО 2007, фирма НЕТ ИС (www.netis.bg), компания на икономическата група ВМ Финанс Груп (www.vmfgroup.com), обяви своето ново позициониране, подкрепено от оригинална комуникационна кампания. За разлика от предходни участия на изложението, на които фирмата традиционно представяше продуктите, които дистрибутира, тази година тя акцентира върху пълната гама от услуги и решения, които може да предложи на своите клиенти.
Концепцията за тазгодишното представяне на БАИТ ЕКСПО е част от новата комуникационна стратегия на НЕТ ИС, позиционираща компанията като партньор, предоставящ интегрирани информационни и комуникационни решения, изградени на основата на взаимно допълващи се продукти и услуги и работещи на принципа на синергията – IT Synergy. Компанията е избрала за новата си кампания оригиналния слоган “More than IT is”, чието звучене е двуяко, ако бъде изписано с малки букви или “Мore than it is”. Визията на новата кампания е също много креативна – авторски коктейл с прецизно съчетани съставки, символизиращи хармонията и синергията или идеалната завършена ИТ услуга за всеки бизнес.
През последните години НЕТ ИС израстна от компания, която предлагаше изграждане на структурни кабелни системи (СКС), до компания, с много по-богато и завършено портфолио:
                      Дистрибуция на технически и програмни средства.
                      Проектиране и изграждане на структурни кабелни системи. Сертификационни програми за проектанти и инсталатори на структурно окабеляване.
                      Решения за непрекъсваемо електрозахранване.
                      Инфраструктурни решения и мрежова сигурност.
                      Решения за обработка, съхранение и защита на информацията.
                      Управление на ИТ проекти.
                      Сервизна поддръжка в гаранционен и извънгаранционен срок.
Съвременният бизнес на фирмата включва не само продажбата на продукти, но и услуги и цялостни решения, в това число – интегрирани и иновативни ИТ решения, съобразени с индивидуалните нужди на клиента.
На своя демонстрационен информационен център на изложението, НЕТ ИС ще покаже изцяло базиран на IBM, Cisco и Secure Computing хардуер. Представяната конфигурация включва System x3650 (2 x Xeon Quad-Core E5345 2.33GHz/1333MHz, 2x4MB L2, 24 GB RAM), IBM System Storage DS3400 Dual Controller (с общо над 1.5 ТB дисков масив), Cisco MDS 9124, Sidewinder G2 Security Appliance. Стабилната и надеждна работа на тази платформа ще се поддържа от непрекъсваема токозахранваща система на Powerware.
Специалистите на фирмата ще демонстрират:
  Виртуализация на сървъри – решение, базирано на VMware Infrastructure 3, което включва различни операционни системи и приложения. VMware Infrastructure 3 е бърз виртуализационен слой, доказал своята работоспособност, производителност, мащабност и надеждност. Основно предимство при избор на такова решение е оптимизирането на хардуера, което позволява значително да се намалят разходите за неговото закупуване и поддръжка.
  Microsoft Office Communication Server 2007 – решение за IP PBX за средния бизнес и корпоративни клиенти. То стъпва на вече изградената Microsoft Active Directory, Exchange Server с наложени групови политики в организацията като цели да улесни и подобри комуникацията между служителите.
  Централизирано сканиране на съдържанието с Webwasher – решение, което предоставя на компаниите възможност да контролират корпоративния трафик не само на ниво работна станция или на база статични дефиниции, а централизирано, допълвайки функционалността на защитната стена. WebWasher, продукт на Secure Computing, е лидер в разработването на Secure Web Gateway решения според проучване на авторитетната изследователска организация Gartner.
  Капан за спам – атрактивна алтернатива за e-mail сигурност, ориентирана към малкия бизнес. BGSPAMTRAP (http://www.bgspamtrap.com/) е подходящ за организации, които имат собствен домейн, но нямат персонал или технически средства, за да си позволят локална инсталация. Основните предимства на решението са следните: открива 95-99,9% от СПАМ съобщенията до фирмения домейн и пести време на служителите; блокира над 99,9% от вирусите и зловредния код; СПАМ съобщенията се доставят периодично, сортирани в digest бюлетин с възможност за четене без загуба на e-mail-и в случай на грешка; системата е интелигентна и се учи от поведението на всеки потребител; не е необходим допълнителен персонал или специални умения.
– Комплексно решение базирано на Snapgear SG565, което обединява свързаност (резервиран internet и VPN), сигурност (Firewall) и гласови услуги (IP PBX). SG565 е от типа устройства „всичко в едно”, фокусирано, както върху стандартната (жична), така и върху безжичната комуникация на един офис (поддържа 802.11b/g). Администраторът може лесно и бързо да конфигурира през Web интерфейс SPI защитна стена, IDS/IPS от Snort, Internet load-balancing&failover, Anti-Virus, Anti-Spam, Content-filtering, Web cache, принт сървър, file-storage, динамични рутиращи протоколи. Върху устройството е интегрирана най-известната в световен мащаб телефонна платформа с отворен код – Asterisk. SG565 е предназначено за малкия бизнес или отдалечени офиси.

Коментар