БТК с нов изпълнителен директор от следващата година

Рокада на върха предприе Българската телекомуникациона компания. От 1 януари 2008 година Бернар Мошени ще бъде назначен за главен изпълнителен директор на телекома. Той ще смени на поста Мартин Щауб, който ще остане член на Борда на директорите на БТК, съобщиха от компанията.
Преди да се присъедини към БТК, Бернар Мошени е главен изпълнителен директор на Мобистар (Mobistar), листван на белгийската фондова борса телекомуникационен оператор. По време на неговото управление Мобистар увеличава своя пазарен дял и броя на клиентите си, посочват от БТК.
През февруари 2000 г. Мошени става главен изпълнителен директор на румънския оператор Orange Romania. Той постъпва в компанията като главен финансов директор, а по-късно, през 2002 година, участва в процеса по ребрандирането й. С 4,5 милиона активни потребители към октомври 2004 година, Orange Romania се утвърждава като лидер на пазара на мобилни услуги в страната.
Бернар Мошени има повече от 15 години международен опит в областта на телекомуникациите в страни като Франция, Италия, Мексико и Румъния.
"БТК ще се превърне в най-доброто място за работа в страната, като привлича талантливите българи”, каза Бернар Мошени.
Три основни приоритета ще има телекомът през следващите месеци: продължаване на трансформацията на БТК в компания, ориентирана към клиентите; ръст на мобилните услуги на vivatel и превръщането му в най-предпочитания мобилен оператор в страната; и увеличаване на портфолиото и качеството на услугите за българския бизнес.

Коментар