Нет Инфо.БГ добави търсене в АБВ чрез партньорство с Picsearch

Новата начална страница на комуникационния портал АБВ вече предлага търсене в интернет, съобщиха от Нет Инфо.БГ.
Потребителите вече могат да търсят и в огромната банка от картинки и видео съдържание на Picsearch – компания, която предлага пълен пакет от  услуги за търсене на мултимедийно съдържание, поясни Елена Колева, маркетинг мениджър в Нет Инфо.БГ.
Търсене чрез Picsearch предлагат и порталът gbg.bg, новинарският сайт netinfo.bg и спортният sportni.bg. С новия си дизайн АБВ предоставя и бърз достъп до основните новини, прогнозата за времето и хороскопа за деня.
Договорът между Picsearch и собственика на четирите популярни български сайта – Нет Инфо.БГ, е първият по рода си у нас, посочиха от компанията.
“Навлизаме на българския пазар чрез партньорство с четири от най-обещаващите местни уебсайтове”, каза Робърт Рисбърг, изпълнителен директор на Picsearch AB.  “За нас българският пазар е сред най-интригуващите в Европа, а успехът ни тук е важен за бъдещото развитие на пазари с висок потенциал”, допълни Рисбърг.
Близо 10 процента от реализирането търсене в интернет е насочено към визуално съдържание (данни на Hitwise от юли 2007 г.). Picsearch е втората по големина банка за търсене на картинки, чиито брой надхвърля 1.7 милиарда. Всеки месец няколко милиона нови картинки се добавят към услугата.
Picsearch се стреми да гарантира сигурността при търсене. Адекватните резултати помагат на потребителите да открият картинката, която търсят, а семейното спокойствие е гарантирано, тъй като децата сърфират през филтриращи системи. През юли тази година Picsearch стана първата услуга за търсене в света, която блокира детската порнография в партньорство с властите.

Коментар