Oracle разкри мощта на 11g пред корпоративния бизнес у нас

Над 400 подобрения са внедрени в новата версия на софтуера за управление на бази данни Oracle Database 11g, заяви Анди Клевърли, директор технологии в Oracle EMEA (Европа, Близък изток и Африка).
Продуктът е бил подложен на 15 милиона часа тестване, стана ясно още от представянето на системата пред българските потребители вчера в столичния х-л Кемпински Зографски.   
Oracle Database 11g е най-авангардният и висококачествен софтуерен продукт, който компанията някога е пускала на пазара, съобщиха от българския офис на ИТ гиганта.
“Oracle Database 11g осигурява редица предимства на клиентите, за да се справят с бързия обмен на информацията, по-голямата интеграция на данните и повишаването на ИТ разходите за информационна свързаност”, каза Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България.
38% от базите данни на Oracle работят върху HP и 70% от системите на компютърния производител работят с бази данни на Oracle, заяви Ираван Хира, мениджър продажби в HP България.
Новата версия на системата включва разширени възможности за клъстеризация, автоматизация на центровете за обработка на данните и управление на работното натоварване. Oracle 11g предоставя и механизъм за симулиране на натоварването в развойни и тестови среди чрез “Real Application Testing”.
Според статистически данни, 65% от разходите на бизнеса отиват за поддържане на съществуващите системи, а за иновации и въвеждане на нови технологии се отделят едва 10%.
Необходимо е фирмите да бъдат насочени към оптимизиране на технологиите и процеса на работа чрез използване на иновации, защото ако не са гъвкави или бързи на пазара по отношение на нововъведенията, те губят своята конкурентоспособност, заяви Александър Марков, мениджър по продажби на сървъри и съхранение в HP България.
Един от най-големите корпоративни потребители на ИТ у нас, Мобилтел, използа Oracle Database 11g за създаване на грид среда. “Възможностите, които Oracle 11g предоставя, отговарят напълно на нашата техническа визия. Ние работим с Oracle  грид компютинг, защото това ни позволява да сме по- конкурентоспособни  и да отговорим на изискванията и очакванията на клиентите”, каза Пламен Зюмбюлев, главен администратор бази данни в Мобилтел.
Системата включва и нови възможности за компресия, които намаляват с до две трети изискванията за капацитет за съхранение на данни. 11g осигурява и съхраняване на неструктурирани данни по-бързо от традиционните файлови системи, както и различни възможности за формиране на дялове от данни.

по темата: „Oracle разкри мощта на 11g пред корпоративния бизнес у нас”

добавете коментар...

  1. Siol En

    Пламен Зюмбюлев нагледно показа как с помоща на GRID-а хората могат да си улеснят живота. Много по-ценно от рекламите на HP и Oracle, ама кой ти уважава нашите постижения ? Човека на всичкото отгоре е един от най-добрите популяриатори на Oracle.

Коментар