Intel пуска седем нови процесора Itanium

Нови сървърни процесори Intel DualCore Itanium 9100 подобряват надеждността и консумират по-малко енергия, съобщиха от производителя. Това се шесто поколение чипове Itanium, подсилени с нова характеристика Core Level LockStep, която подобрява целостта на даните и надежността на приложенията, като премахва грешките в ядрото.
Друго нововъвъдение е технологията Demand Based Switching (DBS), която намалява консумираната мощност на сървъра по време на периоди с ниска активност. Фамилията Itanium 9100 включва модели с честота до 1.66 GHz и FSB скорост 667 MHz.  
Microsoft продължава да подкрепя архитектурата Itanium, като с новата фамилия 9100 корпоративните клиенти ще могат да управляват по-големи и надеждни бази данни и бизнес приложения, посочват от софтуерния гигант.
RedHat Enterprise Linux 5.1 също изцяло ще поддържа най-новите характеристики за виртуализация, които Intel осигурява с процесорите Itanium 9100.
Всички производители на сървъри, членове на Itanium Solutions Alliance, ще пуснат нови продукти, базирани на Itanium 9100. Сред тях са Bull, Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, HP, Hitachi, Intel, NEC, SGI и Unisys.  
Шест двуядрени и един едноядрен процесор от фамилията Itanium 9100 ще се доставят на цени от $696 до $3692, в зависимост от количеството, характеристиките и производителността.

Коментар