Откриват лаборатория за иновации в Дървеница

Лаборатория за подпомагане на иновативните процеси в индустрията чрез използване на информационни и комуникационни технологии ще бъде открита днес в софийския квартал Дървеница.
Лабораторията ще съдейства на предприятията да скъсят цикъла на иновативния процес и по този начин да повишат своята конкурентноспособност, съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
С наличното оборудване ще бъдат изработвани функционални физически прототипи от разнообразни материали и ще бъдат създавани 3D модели по реални физически модели. Така лабораторията ще действа и като учебен клас за техническите университети у нас, допълниха от ДАИТС.
Междувременно, на откриването на БАИТ Експо в началото на седмицата асоциацията на ИТ фирмите даде на Пламен Вачков, председател на ДАИТС, годишната си награда за значим принос в развитието на ИКТ.
В мотивите се посочва, че Пламен Вачков е един от най-изявените български специалисти и ръководители в областта на информационните технологии. Подчертава се приносът на Пламен Вачков за създаване на материална база за внедряване на компютърна техника в България през периода 1984 – 1992 година, както и за утвърждаване на ролята на страната в международни организации.

Коментар