iOS 7 изпреварва Android по удобство на интерфейса

Конкуренцията между производителите на смартфони в момента се води в полето на потребителския интерфейс. Веднага след излизане на епълската платформа iOS 7, изследователската компания Pfeiffer Consulting сравни удобството на новата ОС със съществуващите на пазара.

iOS 7 и iOS 6 оглавяват класацията за удобство на потребителския интерфейс, изготвена от Pfeiffer Consulting

iOS 7 и iOS 6 оглавяват класацията за удобство на потребителския интерфейс, изготвена от Pfeiffer Consulting

Изследването показва, че iOS 7 заема първо място по съвкупността от критерий за удобство на потребителския интерфейс. На второ място експертите поставят iOS 6, а трети е Android интерфейсът на Samsung, съобщи theregister.co.uk.

Pfeiffer Consulting изследва iOS 6, iOS 7, Windows Phone 8, BlackBerry 10 и интерфейса на Android с обвивка от Samsung, който е най-популярен. Сравнението е извършено по четири критерия:

  • интуитивност – колко просто е усвояването на системата;
  • ефективност – колко добре са интегрирани важните услуги в системата;
  • възможност за настройка – как потребителят може да промени интерфейса на системата според личните си вкусове;
  • проблеми с потребителското изживяване – тук влиза буквално всичко, което може да подразни потребителя при работа със смартфона, вкл. диалогови прозорци и постоянно изскачащи известия.

Android успява да изпревари iOS само по един показател – възможността за промяна на интерфейса от страна на потребителя. Последно място в сравнението заема Windows Phone 8 на Microsoft. Пред нея е BlacкBerry 10 на едноименния канадски разработчик.

Коментари по темата: „iOS 7 изпреварва Android по удобство на интерфейса”

добавете коментар...

  1. mk77

    iPhone е елементарен смартфон за хора с ниска техническа грамотност,желаещи да притежават лесен за употреба телефон, които струва 1000+ USD за да си го вадят на масата в заведението и да изглеждат COOL. Новият iOS изглежда доста грозно според мен( а и много други -даже фенове на Apple). Multitasking,Sharing,Customization,etc. са на доста по-добро ниво при андроид. И не на последно място- много модели с различни характеристики, които можеш да избираш по твой вкус а не каквото се опитват да ти наложат от Apple. В следващите модели на Iphone, очаквам да го направят без никакви бутони за да не затруднява потребителите си 🙂

  2. Mozo

    Епъл зомбитата в акция… Как да не ги е яд като апарат, който струва 100$ им се продава за 1000…

  3. tttt38

    iOS винаги е била по-интуитивна и по-удобна ! Да не говорим за инсталиране и деинсталиране на приложения . При iOS и в двата случая е с един клик за секунда- две , а при андроид си е приключение. ……,ако изобщо после работи приложението .Не само мое наблюдение, а и на много мои приятели, които преминаха от андроид на иОС поради поне 20 други причини !!! И не разбирам злобата и защо андроид потребителите си кривят душата, или може би, защото вече са се набутали и сега пред свършен факт пишат глупости на пук !

  4. добре де, добре

    това android(samsung) е расистко малко:)))

    за това всеки който има АЙФОН все ме пита тъпи въпроси от рода на как да си пусна wireless-a

  5. Цветелин

    Общото между Циганин. политик и Apple- Лъжат еднакво!!!

  6. AA

    Apple винаги е била на първо мяcто …. няма как да е изпреварила cебе cи! 🙂

Коментар