Транскарт АД излезе на печалба за първото полугодие

"Транскарт" АД отчете нетна консолидирана печалба в размер на 153 хил. лева за първото полугодие, съобщиха от компанията. За същия период на миналата година дружеството беше на загуба от 163 хил. лева.
Извънредното общо събрание на акционерите на "Транскарт" АД през миналата седмица взе решения за промяна в мениджмънта на дружеството. Съветът на директорите избра Любомир Каримански за нов изпълнителен директор.
Същевременно съветът на директорите и изпълнителният директор бяха овластени от общото събрание да извършват сделки. В състава на новата структура на съвета влизат "Петрол Холдинг" АД като юридическо лице, Любомир Каримански и Дамян Дамянов.
"Транскарт" АД ще продължи да развива нови технологии в картовия бизнес, като се предвижда мащабно разрастване на съществуващата система за електронни разплащания, става ясно от съобщение на компанията до медиите.
Сред основните приоритети на дружеството са новите продукти и услуги в картовите разплащания, както и значително разширяване на клиентската маса и търговските партньори на Транскарт АД.

Коментар