IT Джаги БАИТ Open 2007 пожъна огромен успех

Вече са известни победителите от  изпълненото със спортни емоции издание на турнира по футбол на маса – IT Джаги BAIT Open, организирано за втора поредна година от ESET NOD32 и Оrak Engineering в рамките на най-голямото IT изложение в БългарияБАИТ Експо.
Срещите бяха изключително напрегнати и дори в най-хладнокръвните отбори се забеляза сценична треска и повишен адреналин. Съдии на официалния турнир бяха професионални състезатели от Българската Федерация по футбол на маса, които даваха безкомпромисни и безпристрастни оценки на възниквалите спорни ситуации.
Във второто издание на турнира взеха участие близо 30 отбора, представители на IT и ITC компании и медии, които бяха заявили желанието си да оспорват титлата предварително в уеб сайта на Федерацията. В паралелния турнир, организиран за всички желаещи сред гостите в Изложбения център, участваха повече от 70 отбора, които показаха в оспорваните мачове умения и способности, достойни за професионалисти.
На напрегнатите срещи станаха свидетели стотици посетители на БАИТ Експо, фенове на играта и поддръжниците на отборите, които наблюдаваха Джаги Турнира директно в интернет или наживо около масите в зала 2 на Интер Експо Център.
В ранния следобед на последния ден от изложението станаха ясни и финалистите в двата турнира. В кръга за посетители шампиони станаха Ани Колева и Владислав Миланов от отбор „Строежа”, надделявайки над отбора на Александър Цветков и Краси Трасиев и отбора на Борислав Борисов и Георги Георгиев.
Безспорнo най-интересни бяха срещите от турнира за фирми и медии. След проведените квалификации „всеки срещу всеки” и двойна елиминация петото място си поделиха отборите на Johnson Controls и Dreamix.  Единствената дама в този кръг, която защити достойно честта на по-нежните джаги състезатели, бе Албена Станкова от фирма Dreamix. Четвърто място заеха двамата от iConcertina – истинско предизвикателсвто за противниците си, a трети станаха състезателите от БГнес, които с играта си успяха да изпотят дори съдиите.
На финала в кръга за компании и медии се срещнаха миналогодишните шампиони eBG и VMWare. Финалният мач беше изключително напрегнат и продължи близо 1 час и 15 минути, през които зрителите станаха свидетели на множество неспасяеми ситуации и сложни разигравания. Купата от Турнира за IT и ITC фирми и медии грабнахавсе пак предстaвителите на фирма eBG.
Суперкупата бе връчена на победителя от срещата между финалистите от двата турнира. В схемата 2 от 3 надделяха отбор „Строежа” и станаха Абсолютните шампиони на Официалния Турнир по Джаги!
Емоциите, способностите и усилията бяха на участниците от двата паралелни турнира разбира се бяха възнаградени със страхотни награди, връчени от управителя на Orak Engineering – Красимир Стоянов и от управителя на пловдивския офис на ESET NOD32 – Спас Иванов. Победителите и класиралите се на втори и трети места получиха принтери от Lexmark, аксесоари и техника от Plesio, чанти и раници за преносими компютри от Dicota, лицензи за антивирусната система ESET NOD32 от Хай Компютърс, почивки в Банско от Orak Engineering, абонаменти за PCWorld от ICT Media и много други.

Коментар