Евтин лаптоп се продава на всеки 6 секунди

Новият евтин лаптоп Eee на Asus се радва на силни продажби в дебютния си период. Статистиката от различни интернет магазини показва, че средно на всеки 6 секунди потребителите купуват по един Asus Еее.
Така например, тайванският интернет магазин ETTV е продал 200 броя за 20 минути. Yahoo подобрява рекорда с 50 компютъра за 210 секунди, което прави 1 Eee/4.2 сек. От тайванската фирма 3C съобщават за 99 броя продадени Eee за 30 минути.
ASUS Eee PC е представител на новата вълна евтини и леки мобилни компютри с оптимални възможности за работа в интернет. Лаптопът е подходящ за млади хора, които да се обучават и забавляват с него, посочват от компанията.
Моделът Eee предоставя 7-инчов екран и работи под управлението на Windows XP. Лаптопът идва с над 40 приложения и дружелюбен потребителски интерфейс.
Първоначално се говореше, че тайванската компания ще пусне лаптопа за 200 долара. Но на своя старт Eee PC се продава в диапазона от 300 до 400 долара – цена, която все пак е доста ниска за нов мобилен компютър.

Коментар