Маратонци тичат с плеъри напук на забрана

Участниците в нюйоркския маратон нарушиха разпоредба на спортната организация USA Track & Field да не използват портативни медия плеъри по време на състезанието.
Според представител на USA Track & Field, слушането на музика по време на маратона може да е опасно за здравето. Състезателите трябва да следят какво става около тях, с другите участници, както и да слушат съобщенията на организаторите.
Колкото повече участници слушат музика от плеъри, толкова по-голяма става вероятността от възникване на инциденти, аргументират се от USA Track & Field.
Самите състезатели обаче са на противоположното мнение. Те смятат, че музиката им помага да поддържат ритъм и да не скучаят по време на дългото бягане, писа The Times.
Противници на плеърите пък посочват, че музиката не позволява на маратонците да чуват окуражителните викове от публиката.
Нюйоркският маратон се състоя на 4 ноември и в него участваха 38 хиляди души. Голяма част от тях се готвеха да пренебрегнат забраната на USA Track & Field да ползват плеъри, наложена преди 10 месеца.
През юни тази година, на маратона в Минесота, организаторите конфискуваха преди старта на състезанието плеърите на седем хиляди участници. След края на маратона устройствата бяха върнати на техните притежатели.

Коментар