Сирма Груп стартира бизнес във Варна с екип от 10 души

В търсене на квалифицирани ИТ специалисти, Сирма Солюшънс откри офис във Варна. Университетите в града подготвят всяка година добре обучени кадри, а условията за откриване на офис са много добри, посочиха от Сирма Груп.
Във Варна са налични офис площи на разумна цена, градът е с добра инфраструктура и комуникационна свързаност, има летище и пристанище, а икономиката е перспективна с инфраструктурни и градоустройствени проекти.
Еипите във варненския офис на Сирма работят по един от стратегическите за компанията проекти – развитието на Националната система за електронни плащания, където Сирма е акционер и основен технологичен партньор. Офисът стартира с 10 специалисти, като плановете предвиждат удвояване на персонала в кратки срокове, заяви Чавдар Димитров, директор човешки ресурси в Сирма.
Лабораторията Онтотекст, част от Сирма Груп, също събира екип в офиса във Варна, съобщи нейният ръководител Атанас Киряков. Лабораторията разработва семантични и Web 3.0 технологии, които ще се в основата на следващо поколение бази данни и машини за търсене в интернет.  
Варна е най-голямото средище на бързоразвиващ се бизнес, заяви Сергей Борисов, директор “Информационно и административно обслужване” на Варненската община.
Официално градът се води с над 347 хил. души, но на практика е с над 600 хил. Това разминаване между официалния и реалния брой на жителите е резултат от липсата на електронни услуги. Много от гражданите не се регистрират и не използват никакви форми на комуникации, тъй като такива няма, посочи Борисов. С идването в града на Сирма представителят на общината очаква тази ситуация да се промени.

Коментар