Проучване: Android изпревари iOS при таблетите

Android и iOS устройствата вече си поделят пазара на таблети

Android и iOS устройствата вече си поделят пазара на таблети

Таблетите под управление на Android изпревариха по обем на продажбите епълските iOS устройства. Според проучване на ABI Research, през второто тримесечие на годината пазарът на Android таблети доближава и по приходи този на iPad.

Успехът на Andorid се обяснява с нарастващата популярност на таблетите на Samsung, който е основен конкурент на Apple.

Според ABI, в периода април-юни доставките на таблети са намалели със 17% спрямо първото тричмесечие, но растат с 23% на годишна база.

Повечето продажби се падат на 7-инчовите устройства. Делът на iPad mini възлиза на 60% от всички продажби на iPad и 49% от приходите, сочат данните на анализаторската компания.

Тенденцията към мини таблети променя структурата на доходите на Apple. Въпреки че iPad mini не е евтин, този модел носи по-малко печалби на Apple. По данни на ABI, средната цена на епълски таблет е намаляла със 17% и бързо се доближава до средната пазарна цена на таблетите въобще, която пък се е увеличила със 17%.

Apple доминира на пазара за таблети от момента на възникването му, тъй като компанията практически нямаше конкуренция на iPad. С появата на други играчи делът на Apple започна да намалява чувствително, но компанията все още печели най-много от този пазар.

Коментари по темата: „Проучване: Android изпревари iOS при таблетите”

добавете коментар...

  1. AA

    проучването не е вярно .. таблетите на cамcунг не cтруват .. приходите cа едно а печалбата cъвcем друго … за да имаш виcока печалба трябва да имаш виcока ефективноcт …при apple тя е почти на 87% … а при cамcинг е поне наполовина ..

  2. Menly

    Ти използвал ли си таблет Nexus или си приказваш да не заспиш?

  3. stenly

    Количество за сметка на качество. Нищо ново под небето 🙂

Коментар