Microsoft настъпва мощно с Windows Live

Нови услуги чрез своята платформа за онлайн взаимодействие Windows Live обяви днес Microsoft. „Пришиване” на снимките една към друга, блог, организиране на парти и събиране на всички електронни пощи на едно място са част от подобренията.

Целта е потребителите да комуникират чрез персоналния си компютър или мобилен телефон по-лесно, безплатно и с минимум натискания на бутони, съобщават от компанията.

Според изследване на Harris Interactive, поръчано от Microsoft, хората все повече използват интернет, но и все повече се стремят към улеснено управление и поддръжка на многото електронни пощи, фото страници, блог инструменти и социални мрежи. Windows Live предлага на потребителите приложения за комуникация през интернет услугите, които вече използват.

Windows Live Photo Gallery, например, е цялостно решение за търсене, откриване, коригиране, организиране и споделяне на снимки и видео. Потребителите могат да променят фона на снимките, да ги осветяват, потъмняват и изрязват, да изчистват ефекта „червени очи”, както и да  съединяват снимките, да ги групират и пр. Налична е и функция за публикуване на снимки на Windows Live Spaces или FlickR. Снимките могат и да се разпечатват чрез акаунта за принтиране.

Windows Live Mail e друга нова услуга, която улеснява свързването на имейлите, независимо дали потребителите използват Windows Live Hotmail или друга е-пощенска услуга. Имейъл клиентът, разположен на десктопа, осигурява достъп до Hotmail, както и до множество пощенски кутии, включително AOL и Gmail, за създаване на един списък с контакти и за достъп през мобилен телефон.

Чрез свободната за ползване персонализирана социална мрежа и блог услуга Windows Live Spaces потребителите могат да пишат в блогове, да публикуват снимки, да създават списъци и карти, които показват къде са пътували, да слагат връзки към лични видео файлове и др.

Windows Live Events пък прави организацията на тържества по-лесна и забавна чрез възможностите за планиране на събития, покани и формуляри за присъствие. Услугата поддържа място за дискусии, където гостите могат да оставят своите коментари, да качват снимки или видео (преди, по време на или след събитието) и да включат карти за по-лесна ориентация. Изборът кого да поканите също е улеснен – чрез просто кликване върху цяла група или отделно лице в списъка с контакти в Windows Live или другите интернет имейл адреси. Windows Live Events  проследява и отговорите, така че потребителите лесно могат да видят кой ще присъства и кой не на събитието.

Microsoft улеснява и изпращането на снимки през имейл. Услугата предоставя избор на ниска, висока или средна резолюция, както и опции за овална рамка, изтриване на краищата, осветяване на някого или пък поставяне на другиго в рамка, завъртане, представяне в черно–бяло и др.

Windows Live Writer служи за създаване и форматирате на блог постинги, преди свързването към мрежата. Когато текстът е готов, може де публикува в Windows Live Space или друга блог страница.

Целият Windows Live софтуер е достъпен за инсталиране от едно място и наведнъж. Потребителите, които не желаят пълния пакет, могат да получат всяко отделно приложение. Достъпът до Windows Live става и през мобилен  телефон, включително до Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Spaces и други услуги.

Коментар