Asus експериментира на пазара за таблети

„Опипването” на пазара с множество нови модели може и да донесе успех на Asus, но крие и рискове

„Опипването” на пазара с множество нови таблети може да донесе успех на Asus, но крие и рискове

Тайванският производител Asus експериментира на пазара за таблети с разнообразие от модели в търсене на устройство, което може да повтори успеха на Nexus 7.

В последните три месеца компанията предложи пет нови таблета – MeMO Pad HD 7, Nexus 7 от второ поколение, Fonepad 7, нов PadFone Infinity и класен Transformer Pad на цена 537 долара. Asus планира също да пусне още няколко устройства, вкл. MeMo Pad HD 8, MeMOFone HD 5, FonePad Note FHD 6 и PadFone mini, но подобна стратегия може се окаже рискова, пише digitimes.com.

През миналата година Asus достави на пазара 6,3 млн. таблета, благодарение на поръчката от Google за първото поколение Nexus 7. Въпреки че партньорството с интернет гиганта продължи и по линия на Nexus 7 от второ поколение, Asus се опитва да наложи други устройства, за да не бъде зависима от Google и да увеличи пазарния си дял.

В момента тайванската компания не разполага с продукт, който може да замени Nexus 7. „Опипването” на пазара с множество нови модели може и да е разумно решение за Asus, но същевременно то крие сериозен риск от проблеми със складовите запази, коментира digitimes.com.

Коментар