Мото Тест със златен медал на панаира

Мото Тест представлява електронни листовки за изпита пред КАТ, разработени като приложение за таблети и мобилни телефони

Мото Тест представлява електронни листовки за изпита пред КАТ, разработени като приложение за таблети и мобилни телефони

37 продукта на български и чуждестранни фирми взеха златни медали на Международния технически панаир. Отличието се дава на иновативни изделия, отговарящи на стандартите на ЕС.

Сред златните медалисти е българският продукт „Мото Тест” (MotoTest), който е печелил и награда в конкурс на Майкрософт. Той представлява електронни листовки за изпита пред КАТ, разработени като приложение за таблети и мобилни телефони. С него бъдещите шофьори се обучават по-добре, обясни Генчо Чокоев, президент на компанията ГенСофт, която е разработила софтуера.

Тестът стана призьор в категорията „Електроника и електротехника. Информационни технологии, телекомуникации, офистехника”. Тя се оказа с най-много медалисти – общо 12.

Със сигурността на пътя е свързана и системата за измерване на температурата и налягането на гумите в реално време на „Каст инженеринг”, която е сред 5-те победители в раздел „Транспорт и автосервизно оборудване”.

Сред призьорите в категория „Машиностроене” е заваръчен робот на Panasonic, представен от българската фирма „Евромаркет”. Той се радва на голям интерес от страна на хилядите посетители специалисти, които идват на панаир.

Общо 17 са  българските продукти, отличени от журито на конкурса с председател Виолина Панайотова, главен секретар на Държавната агенция за метрологичени и технически надзор.

Асоциацията на електротехниката и електрониката награди три иновативни изделия: разпределителен трансформатор на „Елпром”-Кюстендил, комплексен разпределител на „Метикс”-Петрич и светодиоден осветител с LED технология на „Интелигентни системи за сигурност”.

Коментар