Samsung отвори дигитална стая в СУ

В лабораторията за иновации учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява интерактивно обучение

В лабораторията за иновации учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява интерактивно обучение на студентите за разработка на приложения

Лаборатория за иновации отвори врати днес във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Дигиталната стая е съвместен проект на Samsung Electronics и университета.

„Лаборатория за иновации” е част от глобален проект на Samsung, насочен към преодоляване на младежката безработица. В лабораторията студентите ще придобиват допълнителни дигитални умения за повишаване на своята конкурентоспособност и възможности за професионална реализация.

Обучението продължава един семестър, през който студентите изучават създаване на мобилни приложения за Android. В края на обучението всички, преминали успешно курса, получават сертификат по информационни технологии от Samsung.

„Професията програмист на мобилни приложения е сравнително нова професия, към която в България, ние като HR агенция, наблюдаваме сериозен интерес от година и половина – две. Освен това очакваме тази професия да се очертае като една от най-търсените в близко бъдеще заради сериозните темпове на увеличаване на използването на всякакви „смарт” устройства”, заяви Нели Малакова от Job Tiger.bg.

В момента кадрите по информационни технологии са сред най-търсените на пазара, а кариерата в тази сфера е с големи перспективи, посочи Крис Чънг, изпълнителен директор за България на Samsung Electronics. Затова и основната цел на Лабораторията за иновации е да подобри технологичните знания на младежите до степен, която ще ги направи конкурентни на пазара на труда.

Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети, сензорна е-дъска, лаптоп и допълнителни мобилни устройства

Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети, сензорна е-дъска, лаптоп и допълнителни мобилни устройства

През текущия семестър Samsung ще организира конкурс, в който най-отличилите се студенти ще бъдат наградени. Голямата награда за победителя е 3000 EUR и възможност за стаж в Samsung България. Най-доброто приложение, разработено от студентите, може да бъде закупено от Samsung Store.

Лабораторията за иновации в СУ „Св. Климент Охридски” предоставя интегрирана хардуерна и софтуерна програма за обучение на студенти 2-4 курс за разработка на мобилни приложения. Учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява интерактивно обучение.

Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, лаптоп, както и допълнителни мобилни устройства за тестване на мобилни приложения по време на обучението.

Коментар