Машини гиганти се очакват на „Стройтех“

За първи път тежката строителна механизация ще бъде представена толкова мащабно на Международния технически панаир в Пловдив

Изложбата „Стройтех“ се очертава като най-големия делови  форум за бранша на Балканите с голямо разнообразие на машини гиганти тази година. За първи ще има толкова мащабно представяне на тежка механизация в рамките на Международния технически панаир от 25 до 30 септември, съобщиха организаторите.

Вносители на най-известните световни марки техника за изграждане на пътища и други инфраструктурни обекти оформят експозиция на площ около 6000 кв. метра.  Те ще демонстрират багери, самосвали, бетон възли, съоръжения за събаряне на здания, машини за  направа на канали и много други изделия. По-малки фирми ще покажат оборудване, консумативи и материали за бранша.

На Есенния панаир през 2016 г. беше отделено специално внимание на сегмента от строителната индустрия, свързан с реализирането на инфраструктурни проекти, тъй като те са приоритет за България. Изложителите показаха много новости само месеци след тяхната премиера в Европа.

Тази година „Стройтех“ има двойно по-богат асортимент и се разгръща на много по-голяма площ, като така се отваря възможност за компании, предлагащи средно- и едрогабаритни машини. Очаква се тяхното търсене да нарасне значително през следващите години, заради идеята за мини план „Маршал“ за Западните Балкани, с чиято помощ да се изгради мрежа от магистрали в региона.

Десантът на машините гиганти е само една от новостите в 73-ото издание на Панаира. Очаква се компании от близо 40 държави да презентират нови продукти и услуги в рамките на още десет специализирани изложби: „Автосвят“, „Акватех“, „Аутотех“, „Елтех“, „Енеко“, „Инфотех“, „Интермин експо“, „Машиностроене“, „Робохайтех“ и „Химия“.

Коментар