Телерик Академия обучи 2000 младежи за година

През настоящата учебна година 1000 деца от 11 града в България в 4-6 клас се
обучаваха на програмиране в 36-те школи на Детската Телерик Академия

Образователната организация Телерик Академия обяви, че през учебната 2016-2017 г. в младежките й инициативи в 11 града безплатно обучение по програмиране и дигитални технологии са преминали над 2 хиляди ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г.

„Наличието на дигитални умения е водеща предпоставка за успешната професионална реализация на днешните ученици. С младежките инициативи на Телерик Академия не целим да направим от всяко дете програмист. Искаме да дадем на следващите поколения необходимите знания и умения, които да ги направят ценени професионалисти, независимо от сферата на реализация, която изберат“, коментира Петър Шарков, генерален мениджър на младежките инициативи на Телерик Академия.

Близо 300 ученици на възраст между 14 и 18 г. участваха в ежемесечните обучения по програмиране на Училищната Телерик Академия в София. Заедно с тях онлайн се
включиха още 280 ученици от цялата страна. В рамките на програмата участниците се научиха да разработват уеб и мобилни приложения и се подготвиха за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). От създаването на инициативата през 2010 г. до днес всеки втори златен медалист от НОИТ е възпитаник на Академията.

През настоящата учебна година 1000 деца от 11 града в България в 4-6 клас се
обучаваха на програмиране в 36-те школи на Детската Телерик Академия. Учениците
усвоиха основите на програмирането, развиваха логическото и креативното си мислене и участваха в редица национални състезания. Традиционно 50% от състезателите по информатика на възраст между 10 и 12 г. в България се подготвят в Академията. За първи път тази година обученията ще продължат и през лятото в седем школи в София, Пловдив и Разград.

В работилницата по програмиране на Телерик Академия и CoderDojo България първи стъпки в света на дигиталните технологии направиха 80 деца на възраст между 7 и 9 г. Успоредно с редовните участници, още над 430 деца се включиха в еднократни събития по програмиране и първите в България технологични награди за деца – Coolest Projects Sofia. Победителите получиха покана и финансиране да участват в международното състезание в Дъблин, Ирландия на 17 юни.

Коментари по темата: „Телерик Академия обучи 2000 младежи за година”

добавете коментар...

  1. Иван

    Това е нещо много хубаво наистина!

Коментар