Мощни хибридни машини на „Стройтех” в Пловдив тази есен

Машини за всякакъв вид дейности ще покаже паркът за тежка строителна механизация, който е част от изложбата „Стройтех”, по време на Международния технически панаир в Пловдив

Хибридни модели изместват конвенционалните не само при автомобилите, а и в строителната техника. Това демонстрират участници в изложбата „Стройтех 2018”, която се организира в рамките на Международния технически панаир от 24 до 29 септември в Пловдив.

За първи път ще бъдат показани мощни товарачи и багери, които могат да се движат по релси и по шосе, както и мотокари, работещи с бензин и ток. Хибридните версии стават все по-търсени, заради своята икономичност и функционалност. Те са хитовите експонати в парка за тежка строителна механизация.

Специализираната секция за машини за изграждане на инфраструктурни съоръжения беше обособена за първи път миналата година, а сега площта й се увеличава с 22%, заради повишения интерес на фирмите.

Вносители на известни световни марки ще представят  багери, самосвали, бетон възли, съоръжения за събаряне на здания и направа на канали, както и много други изделия. Асортиментът се допълва от складова техника, от оборудване и резервни части.

Наред с машините-гиганти ще могат да се видят и минимодели, като багерите от Германия, които идват за първи път у нас. Така паркът с демо-зона  за строителна механизация ще събере последното поколение техника за всякакъв вид дейности.

„Над 20-процентният ръст на изложбата „Стройтех” онагледява силния подем в икономиката, тъй като строителството е индикатор за нейното развитие. Разширяването на браншовия периметър доказва, че положителният тренд обхваща всички сектори”, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

74-ото издание на Международния технически панаир ще стартира с нови акценти. За първи път ще има Град на автомобилите. Предвидени са изложения „Auto City Пловдив 2018”, „Химия”, „Акватех”, „Елтех” „Енеко”, „Инфотех” „Интермин експо”, „Машиностроене” и „Робохайтех”. Очакват се компании от близо 40 държави и повече от 30 000 посетители.

Коментар