Brother L2000 – бърз и икономичен печат за малкия офис

Серията Brother L2000 е проектирана да направи печата и сканирането възможно най-безпроблемно

Скоростта винаги е била сред топ приоритетите на бизнеса, когато става дума за печат и сканиране. Тя е основно изискване към устройствата, наред с ценовата ефективност, надеждността и екологичността.

По-бързата работа на печатащите устройства е в челните позиции в списъка с подобрения за японската компания Broter. Актуалната серия монохромни лазерни устройства L2000 за малки и домашни офиси превъплъща този стремеж на производителя със своята водеща за класа скорост на печат.

В организациите със сериозни изисквания към печата, бързото принтиране намалява вероятността от формиране на опашки до машините и минимизира загубите на производителност, свързани с неработоспособността на служителите, които чакат своите документи. В по-общ план, намаляването на времето за чакане означава повече време за работа върху задачи, които добавят стойност към бизнеса.

Имайки това предвид, повечето модели в линията от монохромни лазерни устройства Brother L2000 печатат и копират със скорост от 30 стр./мин., като върховите модели от гамата вдигат летвата до 34 стр./мин. Тези скорости позиционират серията много високо в целевия потребителски сегмент и са постигнати, благодарение на технологията с два лазерни лъча, които изграждат изображенията върху барабана по-бързо.

Показателят „First paper out time (FPOT)” – времето за излизане на първата страница, е друг важен фактор, с който линията L2000 се отличава. Моделите на Brother успяват да изкарат първата напечатана страница само 8,5 секунди след получаване на задачата.

L2000 отговаря и на важни изисквания на малките и домашни офиси като ценова ефективност и слабо въздействие върху околната среда

Серията L2000 е проектирана да направи печата и сканирането възможно най-безпроблемно. Всеки модел разполага с входна тава за 250 листа, а мултифункционалните устройства са снабдени с автоматично листоподаващо устройство (ADF) за 50 страници. Върховият модел МФУ дори разполага с двустранно листоподаващо устройство. Тези функции, в комбинация с технологията за минимизиране на засядането на хартия, със сигурност намаляват закъсненията.

L2000 отговаря и на други важни изисквания на малките и домашни офиси: ценова ефективност и малко въздействие върху околната среда. По отношение на ценовата ефективност, устройствата Brother L2000 са съвместими със стандартна тонер касета за до 1200 страници, както и с касета с голям капацитет за до 3000 страници, която дава възможност за покупка на по-малък брой консумативи и по-малко време за смяната им.

За да осигурят екологичен режим на работа, устройствата разполагат с еко режим за пестене на тонер, както и с настройка за автоматично заспиване, която пести енергия в неактивните периоди. Налична е и функция за пропускане на празни страници и автоматичен двустранен печат, които намаляват прахосването на хартия.

Консумацията на енергия е намалена допълнително, благодарение и на друга функция на тези машини – тихата работа. Всички модели работят с ниво на шум под 50dB, което допринася за създаване на спокойна работна атмосфера.

9 модела монохромни лазерни устройства L2000 са представени на българския сайт на Brother, където са обявени и цените с включен ДДС – 3 принтера (HL-L2372DN – 299 лв., HL-L2352DW – 219 лв. и HL-L2312D – 179 лв.) и 6 мултифункционални устройства (MFC-L2732DW – 499 лв., DCP-L2552DN – 379 лв., MFC-L2712DW – 379 лв., MFC-L2712DN – 339 лв., DCP-L2532DW – 319 лв., DCP-L2512D – 259 лв.).

Коментар