Теленор разширява достъпа до технологията VoLTE

Теленор разширява достъпа до технологията за пренос на глас през 4G мрежа Voice over LTE (VoLTE) за своите абонати. От 1 август т.г. от технологията ще могат да се възползват частни и бизнес клиенти, които разполагат с мобилни устройства, поддържащи VoLTE, ползват абонаментен план на Теленор с 4G достъп и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на телекома.

Теленор започна тестове на VoLTE в края на май 2018 г. с произволно избрани частни и бизнес клиенти на оператора. Технологията не е достъпна за потребителите на предплатени услуги и корпоративни клиенти, които ползват някои специфични бизнес услуги, уточниха от компанията.

Благодарение на VoLTE, първоначалното време за свързване между потребители, които ползват технологията, е по-кратко от това в 2G и 3G мрежа. Разговорите са с HD качество и клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет по време на разговор, без прекъсване на връзката.

Разговори с VoLTE качество са възможни само ако и двете страни ползват технологията. Обажданията, осъществени чрез технологията, се таксуват съгласно ползвания план на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет.

За да се възползват от възможностите на технологията, клиентите на Теленор трябва да се уверят, че опцията за VoLTE в настройките на техните устройства е активна. Пълна информация за устройствата и версиите на операционните системи, които поддържат VoLTE от Теленор, както и отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с технологията, ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на Теленор.

Коментари по темата: „Теленор разширява достъпа до технологията VoLTE”

добавете коментар...

  1. С

    Не..

  2. Пешо

    За всички марки и модели телефонни апарати ли се отнася ?

Коментар