Олимпиада по роботика се провежда в Пловдив

Към бъдещето на бизнеса и реализацията на младите хора е ориентиран  и Международният панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест”

Към бъдещето на бизнеса и реализацията на младите хора е ориентиран Международният панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест”

Национална ученическа олимпиада по роботика стартира  в рамките на Международния панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест 2015”. Роботи, които сами намират изхода от лабиринт, ще демонстрират участниците в уникалната надпревара на 24 април в Международен панаир Пловдив.

Целта е да се провокират у децата интерес към новите технологии  и стремеж към знания в една авангардна област, коментира инж. Александър Чобанов, ръководител на Националното училище по роботика. Най-малките участници са от първи клас, те ще подреждат кубчето „Рубик”.

„Каузата е да насърчим децата, които искат да се развиват в сферата на иновациите”, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив и президент на „Морски сговор” в града.

Към бъдещето на бизнеса и реализацията на младите хора е ориентиран Международният панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест”, който показва деловите умения на утрешните мениджъри. 104 виртуални предприятия на ученици от България, Румъния и Черна гора участват в неговото 18-то издание, което се провежда днес и утре в Пловдив.

Коментар