Sony иска в Топ 3 при смартфоните

Смартфоните на Sony са тънки, водоустойчиви и бързи, с отлични камери

Смартфоните на Sony са тънки, водоустойчиви и бързи, с отлични камери

Sony планира да стане един от основните играчи на пазара за смартфони. Делът на японската компания в мобилния сегмент, доминиран от Apple и Samsung, вече достига 8%.

Амбицията на Sony е да влезе в Топ 3 на най-големите производители на смартфони, заяви по-рано тази година Тадато Кимура, мениджър на потребителския бизнес на Sony India. Тази цел може да бъде постигната, ако компанията завладее 20% пазарен дял.

Неотдавна Sony изкупи дела на Ericsson в съвместното им предприятие Sony-Ericsson и вече не й се налага да съгласува действията си на мобилния пазар с друга компания. Освен това технологиите, които Sony притежава и разработва в момента, скоро може да й осигурят по-челно място сред производителите на смартфони, смятат редица анализатори на пазара.

Така например, някои от новите смартфони на японския гигант имат много тънък корпус, като освен това са устойчиви на вода и работят бързо с всякакви приложения. В допълнение, Sony прилага в смартфоните си технологии, разработени за нейните телевизори.

Важно предимство на Sony е огромният й опит в производството на матрици за фотоапарати, в резултат на което всеки неин смартфон представлява всъщност камерафон. Всички тези предпоставки правят възможна мисията „Sony в Топ 3 при смартфоните”.

Коментари по темата: „Sony иска в Топ 3 при смартфоните”

добавете коментар...

  1. читател

    Найстина камерите и софтуера на Сони са много добри. Имам два Андройд смартфона – Sony Xperia от първите и другият е LG Prada, доста хубав и висок клас телефон, но Сонито има много по-добър софтуер за снимане и качеството на снимките е по добро от на LG-to.

Коментар