mobb превръща телефона в средство за плащане

Няколко банки в момента участват в системата на mobb, а скоро към тях ще се присъединят и други, увери Любомир Цеков, главен изпълнителен директор на Борика-Банксервиз

Няколко банки в момента участват в системата на mobb, а скоро към тях ще се присъединят и други, увери Любомир Цеков, главен изпълнителен директор на Борика-Банксервиз

Борика-Банксервиз представи днес първото си мобилно приложение mobb, което превръща мобилния телефон в средство за управление и плащане с банкови карти.

Към момента mobb е единственото приложение на пазара, което не изисква въвеждане на данни за картодържателя и за неговите карти, посочиха от компанията. Вместо на самия мобилен телефон тази информация се пази единствено в системата на Борика-Банксервиз, до чиито сървъри приложението има достъп посредством криптирана връзка.

Също така единствено mobb предлага функцията „Заключване/Отключване“ на банкови карти. На практика с едно докосване потребителят може да ограничи физическия и виртуален достъп до картата, вкл. информационните функции.

Плащанията с mobb са по-сигурни отколкото ползването на пластиката в търговските обекти или въвеждането на данни за картата онлайн, твърди разработчикът. mobb използва патентована технология – код за плащане (One Time Ticket), който  се въвежда ръчно от картодържателя или от търговеца вместо ПИН. Приложението поддържа и безконтактни плащания чрез RFID чип за по-голямо удобство.

mobb може да се ползва от абонатите на всички мобилни оператори и не изисква да сменяте своята SIM карта

mobb може да се ползва от абонатите на всички мобилни оператори и не изисква смяна SIM картата

mobb поддържа регистриране на множество карти от различни банки. Единственото условие е картите да бъдат издадени от банки-участнички в системата на mobb, като към момента това са: Централна Кооперативна Банка, СИ Банк, Инвест Банк, Общинска Банка, Токуда Банк, Д Банк и Интернешънъл Асет Банк.

„Очакваме скоро да се присъединят и нови банки, които ще предложат на своите клиенти това мобилно приложение”, съобщи Любомир Цеков, главен изпълнителен директор на Борика-Банксервиз.

Приложението е налично за всички популярни мобилни платформи, вкл. iOS, Android, Blackberry OS 7 и Windows Phone 8. mobb може да се ползва от абонатите на всички мобилни оператори и не изисква да сменяте своята SIM карта.

mobb предлага две нива на достъп: информационни услуги „Баланс“, „Последни 5 транзакции“ и „Заключване/Отключване“ на карти; платежни услуги, до които потребителят може да надгради абонамента си – „Плащане“ в търговски обекти и онлайн и „Изпращане/Получаване“ на пари до/от други потребители на mobb директно през мобилния телефон.

Коментари по темата: „mobb превръща телефона в средство за плащане”

добавете коментар...

  1. Tutmos

    Cellum май са по-удобни, а?

  2. Ivan

    Има още неща да доработват – нямат и не поддържат също и NFC.
    Въпреки че премълчават всичко това е отдавна измислено преди тях и се нарича електронен портфейл.

  3. Зарек

    Приложението не е налично за Windows Phone 8

Коментар