RedHat обяви партньорска програма за EMEA

RedHat ще въведе нова партньорска програма в региона EMEA през май 2014 г.

RedHat ще въведе нова партньорска програма в региона EMEA през май 2014

RedHat, основен доставчик на корпоративен Linux софтуер, обяви нова партньорска програма за региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), ориентирана към продажби на специализирани пакети от програми с отворен код на предприятия и организации.

Целта на програмата е да стимулира партньорите в усвояването на няколко продукта наведнъж в рамките на три основни специализации на Red Hat: инфраструктура на центрове за обработка на данни, междуплатформени решения и облачна инфраструктура.

Във всяка специализация продуктите ще бъдат разделени на категории, а партньорите ще могат да преминат обучение по избрани специализации, както и да ползват материали, с които да подпомогнат продажбите си.

Red Hat планира да осигури на партньорите достъп до нова онлайн мрежа за мотивация на партньорите. Online Partner Enablement Network (OPEN) съдържа виртуални учебни курсове и демо клипове, както и обширна техническа библиотека. Използването на материали от OPEN ще бъде безплатно за партньори със статут Advanced и Premier.

В допълнение, компанията ще поощрява партньори със статут Premier (със знания и умения над необходимия минимум) при сключване на сделки. Партньорите със статут Advanced и Premier ще получат достъп до фондове за развитие на бизнеса с цел финансиране на маркетингови мероприятия.

Замяната на съществуващата партньорска програма на Red Hat в региона EMEA с новата ще започне през май 2014 г. Компанията очаква промяната да отговори както на интереса на партньорите, така и на клиентите.

Коментар