Глобалното затопляне било велика измама

Информацията за глобалното затопляне е една от най-великите измами в историята на човечеството. Това твърди Джон Колеман, основател на американския телевизионен канал The Weathеr.

Според него, някои учени от дълго време манипулират данните с цел да създадат илюзия за бързо глобално затопляне. Техните действия са повлияни от политически мотиви, а правителствата насочват огромни средства за изследвания, за да поддържат илюзията, пише Колеман в сайта на ICECAP – Международен проект за оценка на измененията на климата и околната среда.

Колеман е на мнение, че влиянието на човека върху климата въобще не е катастрофално и, че планетата ни не я чака гибел от претопляне. Проблемът не се свежда до политика и религия, а е въпрос на наука и метеорология – област, в която създателят на The Weather се смята за капацитет след многото прочетени статии и разговори с учени.

До 10-20 години измамата ще стане очевидна и балонът на глобалното затопляне ще се спука, твърди Колеман. Прогнозите за повишаване на температурите, топене на полярните ледове и наводнения няма да се сбъднат и всички ще разберат, че са били лъгани, убеден е той.

Колеман не пести критиките си към големите информационни канали и политиците. CNN, CBS и NBS активно поддържали заблудата, наред с Демократическата партия, губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер и преподаватели в учебните заведения.

Коментари по темата: „Глобалното затопляне било велика измама”

добавете коментар...

  1. Dave

    Аха, как не!

Коментар