Microsoft се готви да конкурира Flickr

Ходове на Microsoft от последните дни разкриват силни амбиции към социалните мрежи. След като не успя да придобие акциите на Facebook, софтуерният гигант е на път да си създаде собствена мрежа за обмен на изображения и видео.
Компанията търси ръководител на група за разработка на услуга от следващо поколение, която ще конкурира Flickr, SmugMug и други подобни уеб решения. Обявата, която стана публично достояние, разкрива недвусмислено намеренията на Microsoft да стане основен фактор в социалните мрежи.
Новата услуга ще бъде част от платформата за он-лайн взаимодействие Windows Live, която набира все по-голяма скорост. Очаква се също така социалната мрежа, конкурент на Flickr, да бъде свързана и с платформата Media Center.
Миналата седмица Microsoft обяви множество подобрение в Windows Live, които целят да улеснят потребителите в комуникацията чрез персонален компютър или мобилен телефон. "Пришиване" на снимки една към друга, блог, организиране на парти и събиране на всички електронни пощи на едно място са част от подобренията.

Коментар