Motorola може да пусне и телефони с Palm OS

Вторият по големина производител на мобилни телефони Motorola може да пусне модели, които работят под управлението на операционната система Palm OS. Индикации за това дава реклама на американския оператор Sprint, в която е показан готов за пускане Motorola Q2 с Palm OS на екрана.
Подобен ход на мобилния производител не би бил изненада, тъй като в последните години Motorola пробва в своите модели почти всички възможни системи, с изключение на Palm OS.
Първоначално компанията продаваше устройства с Windows Mobile и Symbian. На определен етап разви собствена Linux платформа, а по-късно придоби половината от операционната система UIQ на Sony Ericsson.
Motorola е и член на новия алианс за отворени хендсети, който анализаторите свързват преди всичко с Google. Единствено Palm OS досега не е намерила място в плановете на Motorola.
Към момента телефоните Q2 се базират на операционната система Windows Mobile 6. Дали ще има промяна в полза на Palm OS или рекламата на Sprint просто заиграва с любопитството на потребителите предстои да се разбере с пускането на телефона на пазара.

Коментар