Откриха вируси в нови твърди дискове

Част от пуснатите в продажба твърди дискове с марката Maxtor са се оказали заразени с вирус. За това алармира Лаборатория Касперски, а на сайта на Seagate, който притежава марката, са публикувани подробности по случая.
Става въпрос за външните устройства Maxtor Basics Personal Storage 3200, излезли на пазара през август или по-късно тази година. Seagate е предприела бърза акция за изтегляне на заразените дискове, но определено количество вече е било продадено.
Установената зараза е Virus.Win32.AutoRun.ah. Зловредната програма краде пароли от потребителите на онлайн игри и ги изпраща на сървър в Китай. Уязвимите игри са: WSGame, 91.com, QQ, Woool, rxjh.17game.com, TianLongBaBu, AskTao, Perfect World и  World of Warcraft.
Освен това вирусът елиминира от РС-то подобни на него програми и отключва защитния софтуер. Опасните дискове са произведени от партньор на Maxtror в Китай.
От Касперски предлагат на засегнатите потребители решението Anti-Virus 7.0 безплатно за 60 дни. Seagate приканва потребителите, които имат съмнения за вируси на своите устройства Maxtor, да се обърнат към службата за поддръжка.

Коментар