Конвертор превръща microSD карти в SSD диск

microSD SSD Creator Kit превръща карти памет в пълноценен SSD диск

Комплектът microSD SSD Creator Kit превръща карти памет в пълноценен SSD диск

Онлайн магазин пусна в продажба конвертор, който превръща microSD карти памет в пълноценен SSD диск. Устройството обединява до четири карти в RAID масив.

Картите се поставят в конвертора, който има размери на типичен 2,5-инчов диск. Всяка от тях може да има обем до 32 GB и така максималният капацитет на SSD диска достига 128 GB, става ясно от предложението в GeekStuff4U.com.

Конверторът обединява до четири microSD карти, всяка с обем до 32 GB

Конверторът обединява до четири microSD карти, всяка с обем до 32 GB

За обединение на microSD картите конверторът използва RAID контролер. Не е налична обаче информация за скоростните характеристики на устройството. Доставчикът твърди, че асемблираният SSD достига 3,6 точки в теста Windows Experience Index Score. По-бързи карти памет могат да повишат бързодействието на диска.

Конверторът, наречен microSD SSD Creator Kit,  се продава за 80 долара – цена, която значително оскъпява крайния продукт, дори при върховата конфигурация от 128 GB. В бъдеще, с увеличаване на броя поддържани microSD карти и техния обем, подобно решение може да стане изгодно.

Коментари по темата: „Конвертор превръща microSD карти в SSD диск”

добавете коментар...

  1. az

    Смисъла на РАЙД контролера , нещо ми се губи .
    По скоро ми изглежда да работят съвместно , 4 те карти и големината на диска , да е колкото е големината на най – малката карта .
    Така до известна степен може да се компенсира че са бавни.
    При всички случаи , автора е скаран с технологиите .

  2. китодар

    ee чирпанецоо точно преди 8 години найш как ще си го пробвал тфа?! ти пътуваш във времето някак си или да изразиш компетентното си пишлемарско мнение?

  3. ЧИРПАН

    Поредната .ръдня. Изобщо не става. Аз го пробвах това преди 7-8 години …само си изгубих ценна информация и парите. Флаш паметите не издържат при ежедневно натоварване!!! Иначе имам флаш памети от преди 8 години, които са все още “живи” и “мърдад” ама са използвани много малко при радка употреба.

  4. китодар

    има го и за 28долара в ибей

  5.  

    Да не говорим какво ще им се случи след някой и друг месец на флаш картите, ако се ползват интензивно като нормален твърд диск. Ежедневният запис на информация от операционната система ще ги съсипе. Иначе интересна идея!

  6. :о)

    това ако изобщо някой му обърне внимание, трябва да ти се връзват 128 GB на 60-70 лева с всичко. Аз не виждам кой ще си прави еквилибристики като за 100-120 долара може да намери 1-1.5 TB външен диск на усб 2.0 от произволна марка 🙂

  7. Мдааа

    Абсолютен идиотизъм! Има SSD дискове по 64GB по-евтини от това. А със сигурност ще са много по-бързи от която и да е micro SD. А като се сложи и цената на картите става по скъпо от качествено 120/128 GB SSD. 🙂

Коментар