Антивирусът на Microsoft работи на 150 млн. компютъра

Антивирусните решения на Microsoft са инсталирани на над 150 милиона компютъра, сочи статистика на компанията. Качеството на тези продукти в последните две години значително се е подобрило, подчерта разработчикът.

Microsoft Security Essentials осигурява безплатна базова защита от зловреден софтуер

Microsoft Security Essentials осигурява безплатна базова защита от зловреден софтуер

Цяло подразделение в Microsoft се занимава с различни аспекти на информационната сигурност. Първият голям ресурс на компанията в областта беше центърът за реагиране на инциденти – Microsoft Security Response Center (MSRC), който решава проблеми със сигурността на фирмените продукти.

По-късно Microsoft придоби няколко разработчика на антивирусни технологии и създаде център за защита от зловреден софтуер, известен като Microsoft Malware Protection Center (MMPC) и отговарящ за работата на антивирусните продукти на корпорацията..

Microsoft предлага базови, но ефективни средства за защита на операционни системи Windows. На тях могат да разчитат потребители, които не искат да купуват антивирус от друга компания.

Според проучване на анализаторската компания Gartner, през 2012 година световният пазар на антивирусен софтуер е достигнал 19,2 милиарда долара, което е ръст от 7,9% спрямо предходната година.

Коментари по темата: „Антивирусът на Microsoft работи на 150 млн. компютъра”

добавете коментар...

  1. Мнее

    Интересно – ами не върви заедно с OS-a 🙂
    Поне до Windows 8/8.1 трябва да си го инсталираш отделно. При Windows 8/8.1 върви заедно, но надали пазара на 8 e 150 мил.

  2. Мдааа

    Интересно е ако не вървеше със OS-a дали щеше да е на толкова машини? 🙂

Коментар