vShape – „всичко в едно” за виртуализация и облака

vShape - ins

vShape позволява на компаниите ефективно да внедряват виртуализация и облачни решения

Данните в големите компании ще растат с 60% на годишна база, а в малките и средни предприятия с до 180%, сочат прогнозите на анализаторите. Но тези обеми често са над възможностите за обработка в организациите. Решение на проблема предлага японската компания Fujitsu – нейната модулна концепция vShape отговаря на изискванията за ръст в капацитета без ограничения в изчислителната мощ и функционалността.

Fujitsu vShape комбинира сървър, сторидж, мрежови технологии и софтуер за виртуализация в една платформа и ги валидира като референтна архитектура, използвайки водещия в индустрията хипервайзор VМware. Решението се състои от сървъри Primergy, сторидж системи NetApp FAS или Eternus DX и комутатори Brocade. Може лесно да се адаптира към нуждите на различна по размер ИТ инфраструктура, в зависимост от специфичните изисквания.

С помощта на vShape компаниите от малкия и среден бизнес (SMB) могат ефективно да внедряват виртуализация и облачни решения. Консолидираната ИТ инфраструктура се нуждае от по-малко хардуер и позволява на организациите да използват по-ефективно това, което имат налично, редуцирайки оперативните разходи и усилията от страна на ИТ персонала. С мащабируемата референтна архитектура, приспособена за нуждите на приложенията, стойността на придобиване, времето за разгръщане и провизиране значително намаляват.

vshape-ins3

vShape използва стандартни технологии, които лесно могат да бъдат внедрени във всякаква ИТ среда – без „заключване” от страна на доставчика

vShape е динамична инфраструктурна концепция, която поддържа различни мрежови разгръщания, вкл. Fibre Channel, Ethernet и конвергирани внедрявания. Същевременно, vShape използва стандартни технологии, които лесно могат да бъдат внедрени във всякаква ИТ среда – без „заключване” от страна на доставчика, както често се случва в центъра за данни. Това намалява цената за имплементация и защитава инвестицията.

Цялото vShape решение може да се поддържа от една точка за контакт. Обикновено ИТ средата включва много компоненти, които трябва да бъдат синхронизирани. Но когато компонентите са доставени от много доставчици, всеки един от тях е свързан с различно лице за контакт. Това води до огромно количество ръчни операции. Референтните архитектури Fujitsu vShape елиминират ръчното конфигуриране и гарантират тествана и синхронизирана комбинация на съответните компоненти от Fujitsu и партньори, като целият инфраструктурен пакет се поддържа от един човек.

Решението Fujistu vShape може да се използва за всякакви приложения и да обслужва различни софтуерни сценарии. Опитът от внедряването му показва повишаване на продуктивността с 50%, редуциране на цената на проекта и минимизиране на рисковете в него, като се опростява и въвеждането на нови решения.

vShape Red конфигурации са разделени в две категории – стандартни и с висока наличност

vShape Red конфигурации са разделени в две категории – стандартни и с висока наличност

Клиентите могат да избират измежду няколко референти vShape Red конфигурации – съответно с 25, 50 и 100 виртуални машини, разделени в две категории – стандартни и с висока наличност (high-availability). Конфигурациите лесно се адаптират към специфичните среди и могат да се мащабират с нарастване на нуждите от изчислителна мощ и функционалност.

Клиентите могат да избират измежду няколко референти vShape Red конфигурации – съответно с 25, 50 и 100 виртуални машини

Клиентите могат да избират измежду няколко референти vShape Red конфигурации – съответно с 25, 50 и 100 виртуални машини

Цените на vShape започват от 38 794 лв. (без ДДС) за vShape 25 с един сървър, 64 GB оперативна памет, 4,7 TB сторидж, един комутатор и 2100 входно-изходни операции в секунда (IOPS). Върховата конфигурация vShape 100 high-availability с пет сървъра, 480 GB оперативна памет, 22,3 TB сторидж, два комутатора и 9200 IOPS струва 137 827 лв. (без ДДС). Конфигурациите са достъпни от българския офис на Fujitsu Technology Solutions и партньорите на компанията у нас.