Тестващият софтуер PCMark 8 вече поддържа Windows 8.1

pcmark 8 - ins

Тестващият софтуер PCMark 8 покрива пет основни сценария при работата с РС

Futuremark, разработчик на тестващия софтуер PCMark 8, обнови своя пакет до версия 1.1.111, която вече е съвместима с Windows 8.1 и браузъра Internet Explorer 11. Добавени са също два режима за Open CL в тестовете Home и Creative с цел опростяване на избора на настройки.

В стандартния режим предимствата на OpenCL не се използват, тъй като по този начин работят повечето от днешните приложения. При избора на ускорен режим се включва поддръжка на OpenCL и програмите започват да използват ресурсите на GPU – този режим отразява възможностите на бъдещите приложения.

Поради въведените промени в принципа на тестване на OpenCL, получените с помощта на PCMark 8 точки в тестовете Home и Creative не трябва да се сравняват пряко с резултатите от старите версии. Резултатите от другите тестове с PCMark 8 (Work, Storage и Applications) не са засегнати от промяната.

Пакетът PCMark 8 излезе през юни с пет основни теста, които покриват различни сценарии – от домашно ползване на РС до бизнес приложения. Появиха се също отделни тестове на подсистемата за съхранени на данни (SSD и HDD), както и тестове на приложения, използващи Microsoft Office и Adobe Creative Suite. PCMark 8 разполага и с инструменти за тестване на времето за автономна работа на устройствата.

Futuremark ще предложи скоро безплатна базова версия на PCMark 8 за крайни потребители, както и Advanced версия за 49,95 долара. Професионалният пакет е достъпен за покупка в момента на цена от 1495 долара, става ясно от сайта на разработчика.

Коментар