Ръстът на М-Тел коменсира спада в приходите на ТА в Австрия

Приходите на Telekom Austria Group са се увеличили с 2% до 3 630.9 млн. евро през първите девет месеца на 2007 г., основно благодарение на по-високи постъпления от международните операции на групата.
В сегмента за мобилните комуникации ТА бележи 3.1% ръст до 2 238.9 млн. евро за периода. Ръстът се дължи на операторите в Словения, Хърватска и България, които са компенсирали спада от приходите в Австрия, съобщиха от Мобилтел.
В края на септември българският оператор е увеличил с 19.3% броя на клиентите си – до над 4.8 милиона (в сравнение с 4.03 милиона преди година). В условията на силна конкуренция, пазарният дял на компанията е бил 50.3%. Проникването на мобилни услуги в България е достигнало 125.2% (при 97.2% преди година), съобщават от М-Тел.
С ръст от 30.8% при средно изговорените от абонат минути (MoU), както и в резултат на значимия ръст в броя на клиентите, приходите на Мобилтел са се увеличили с 8.2% до 174.4 млн. евро за третото тримесечие на годината. Ръстът е основно в резултат на по-големите приходи от трафик – повече използвани минути, увеличени приходи от услуги, свързани с пренос на данни, както и по-големи постъпления от роуминг.
Оперативната печалба преди данъци и амортизационни отчисления (EBITDA) е нараснала с 4.3% до 101.4 млн. евро спрямо третото тримесечие на 2006 г. Оперативната печалба на Мобилтел има лек спад с 0.5% до 62.8 млн. евро през третото тримесечие на годината – по-високите капиталови разходи са довели до увеличение на амортизационните отчисления на компанията, уточняват от М-Тел.

по темата: „Ръстът на М-Тел коменсира спада в приходите на ТА в Австрия”

добавете коментар...

  1. Potrebitel

    M-tel са такива пладнешки разбойници ,че даже в Австрия им казват евала за това, че съдират по три кожи от иначе 5 пъти по-бедния по стандарт Българин в сравнение с Австриеца !
    Браво!!!!!

Коментар