За трета поредна година Мусала Софт с презентация на конференцията за интернет технологии WebTech

03-07-2006 – Мусала Софт
За трета поредна година Мусала Софт с презентация на конференцията за интернет технологии WebTech
На 30 юни и 1 юли, в хотел Родина в София, се състоя конференцията за интернет технологии WebTech 2006. Двата дни лекции и дискусии събраха повече от 400 настоящи и бъдещи софтуерни инженери. Събитието бе уникално по рода си от гледна точка на аспектите, които обхвана и от широкия спектър на технологиите и темите в него – АJAX, .NET, бази данни, PHP, Perl, IT бизнес, софтуер с отворен код и т.н.  
За трета поредна година Мусала Софт бе поканена да се представи с лекция на събитието. Николай Тодоров, ръководител екип във фирмата, представи пред публиката Apache Derby – open source база данни, която той и тимът му в Мусала Софт използват за разработката на решение за голяма швейцарска компания. Темата на презентацията събуди интереса на участниците и предизвика дискусия след края на лекцията.
„В Мусала Софт използваме доказани и тежки платформи като J2EE и .NET, но следим с интерес, прилагаме активно и подпомагаме софтуера с отворен код. Екипи в Мусала Софт участват в анализа и работят заедно със създателите на отворени стандарти за уеб услуги. Надявам се, че споделянето на нашия опит в областта на мощната база от данни с отворен код Apache Derby, както и опита на останалите колеги, презентиращи интересни технологии и подходи, са изключително полезни за присъстващите.” – сподели Николай Тодоров. 
Конференцията WebTech се утвърждава като един от най-значимите ИТ форуми в България и Мусала Софт освен с лектор, с готовност се включи и като спонсор на събитието. На втория ден от програмата фирмата организира за присъстващите следобедна закуска с “open source” сандвичи.

рубрика: Uncategorized

Коментар