Глобул дава 50 лв. за стар смартфон при покупка на нов

Глобул насърчава рециклирането на стари смартфони с отстъпка от 50 лв. при покупка на нов апарат

Глобул насърчава рециклирането на стари смартфони с отстъпка от 50 лв. при покупка на нов апарат

Глобул обяви 50 лв. отстъпка при покупка на нов смартфон на всеки потребител, който предаде стария си апарат за рециклиране.

Кампанията ще продължи до 30 ноември т.г., като за целта са предвидени кошове за изхвърляне на старите устройства в магазините на Глобул, Германос и партньорите на оператора.

Допълнително условие за възползване от отстъпката е клиентите да подпишат  нов двугодишен договор за абонаментна програма Globul Web&Talk или Globul United. Цената на нов смартфон Alcatel One Touch S‘POP или Samsung Galaxy Y излиза 49 лв. след отстъпката, на Huawei Ascend Y300 е 99 лв., а на Samsung Galaxy S II plus – 189 лв.

Компанията призовава и потребителите, които няма да купуват нов смартфон, но имат неизползваем апарат, да посетят магазин от търговската й мрежа и да предадат устройството си и аксесоари за него за рециклиране. Събраните количества ще бъдат обработени от лицензирана фирма, специализирана в рециклирането на излязло от употрeба електронно оборудване.

През миналата година в търговската мрежа на Глобул и Германос са събрани 2,4 тона излезли от употреба мобилни телефони, батерии и аксесоари, уточни операторът. От старта на Globul Green през 2008 г. досега, двете компании са предали за рециклиране над 10 тона е-отпадъци.

Коментар