Семейство Симпсън участваха във vivatel cup в Благоевград

Семейство Симпсън участваха във vivatel cup в Благоевград
В състезанието за купата на мобилния оператор в Благоевград взеха участие 120 деца
Семейство Симпсън зарадваха участниците в осмия регионален кръг от Държавното първенство по стрийтбол vivatel cup, който се проведе на 1 юли 2006 г. в Благоевград. Визитата на известното семейство в града е част от едномесечната обиколка на анимационните герои в страната в рамките на промоцията на телевизия FOXLife „Семейство Симпсън са сред нас!”. Състезанието беше открито от регионалния акаунт мениджър на vivatel Димитър Димитров и началника на отдел „Спорт” към Община Благоевград Румяна Стоименова. Инициативата на Българската федерация по баскетбол и vivatel се провежда под почетния патронаж на президента на Република България Георги Първанов.
В състезанието за купата на мобилния оператор в Благоевград взеха участие над 120 деца в 33 отбора от училищата в града. Те се състезаваха в три възрастови групи до 14, до 16 и до 18 години. 
„Ние много обичаме баскетбола е се радваме, че посещението ни в Благоевград съвпадна с регионалния турнир от Държавното първенство по стрийтбол vivatel cup. Имахме възможността да изиграем няколко срещи с децата и си прекарахме чудесно. Срещнахме много нови приятели”, казаха от Семейство Симпсън.
„vivatel cup се превърна в истински празник за децата. Вярвам, че този ден и срещата им със Семейство Симпсън ще остави скъп спомен в сърцата им”, каза в края на състезанието Димитър Димитров.
Победителите от състезанието получиха медали и много предметни награди от vivatel. Те ще участват на финала в София, който ще се проведе на 9 юли 2006 г. Общият награден фонд на шампионата е 44 000 лева. До момента квалификационни турнири от първенството се проведоха в Плевен, Русе, Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора и Пловдив.

рубрика: Uncategorized

Коментар