GPS система улеснява полицията в Бургас

GPS система улеснява полицията в Бургас
Открит е нов център за спешни повиквания от региона
03/07/2006
Пилотен Център за спешни телефонни повиквания, разположен в сградата на Областна дирекция “Полиция”-Бургас бе открит вчера.
Центърът е изграден в сътрудничество между МВР и Ericsson Telecommunications България, като спешните номера 160 и 166 са обединени. Комплексното комуникационно решение подобрява ефективността и времето за реакция при получаване на спешни обаждания от региона.
Новоизграденият център ще позволи “светкавична реакция на подадения сигнал, филтриране на телефонните обаждания и по-голям ефект при управление на човешките ресурси”, съобщават от МВР. До момента с GPS система са оборудвани 15 полицейски автомобила, което позволява дежурният по регион да насочи към произшествието най-близко стоящия от тях.
По думите на министър Румен Петков, изграждането на Центъра за спешни телефонни повиквания е голяма крачка по пътя ни към Европейския съюз, както и към внедряване на спешния телефон 112. На церемонията по откриването присъстваха посланикът на Кралство Швеция Бертил Рот и генералният директор на Ericsson за България Томас Сванефалк.

Коментар