Потребителите на XP мигрират по-често към Windows 7

Малката база от сензорни компютри е причината потребителите да избират Windows 7 при ъпгрейд от XP

Малката база от сензорни компютри е причината потребителите да избират Windows 7 при ъпгрейд от XP вместо Windows 8

Над 30% от потребителите на компютри в света все още използват Windows XP, което прави мисията на Microsoft да „пенсионира” остарялата операционна система доста трудно.

Докато софтуерният гигант от Редмънт очаква повечето от неговите клиенти да мигрират към Windows 8, то фактите сочат, че много от потребителите избират Windows 7, посочвайки като главна причина липсата на сензорни устройства.

Популярността на Windows 7 нараства, тъй като потребителите ъпгрейдват своите операционни системи преди изтичането на срока за поддръжка на Windows XP.

В сравнение с други версии,  Windows 8 зависи силно от хардуера, а в момента няма голяма база от устройства, които могат да се възползват от сензорните функции на новата ОС. Това е причината пазарният й дял да e относително нисък, коментира представител на Microsoft пред Business Korea.

Microsoft скоро ще пусне обновлението Windows 8.1, което настоящите потребители на Windows 8 ще получат безплатно, а за останалите ще бъде платено. Компанията се надява, че много потребители ще преминат към новата версия на операционната система.

Коментар