Информационен ден ще обяснява ИТ проекти на ЕС

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) организира в петък, 23 ноември информационен ден на тема конкурсите за ИКТ проекти по Седма рамкова програма, като част от дейностите по проект HAGRID.
HAGRID е иновативен проект в областта на информационните и комуникационни технологии. Основната му цел е да повиши и подобри участието на организации от новите страни-членки на Европейския съюз, асоциираните към Седма рамкова програма държави и трети страни в европейските научноизследователски проекти в областта на ИКТ.
HAGRID предоставя както традиционни, така и съвсем нови услуги в подкрепа на това участие, като най-важната от тях е възможността за достъп до услугите на други подобни европейски проекти през уеб портала на проекта, който представлява единна точка за достъп.
Информационният ден се организира в тясно сътрудничество с друг проект, финансиран по Шеста рамкова програма и изпълняван на национално ниво от ДАИТС – STAR-NET. Програмата на информационният ден е фокусирана върху Третия конкурс за ИКТ проекти по Седма рамкова програма, който се очаква да бъде отворен на 4 декември 2007 г.
Специално внимание ще бъде отделено на дейностите и услугите,предоставяни от проектите HAGRID и STAR-NET. Ще бъде представени също така и услугите на проекта IDEALIST-FP7. В рамките на информационния ден ще бъде организирана кръгла маса по финансовите въпроси на Шеста и Седма рамкови програми.

Коментар